Na je bevalling weer in vorm komen valt niet altijd mee. De MamaFit cursus, waarmee je vanaf 8 weken na je bevalling kunt beginnen, kan je daarbij helpen. De eerste 4 tot 6 weken na de bevalling is het belangrijk dat vooral je baarmoeder en je bekkenbodem spieren zich kunnen herstellen. Daarna is het lekker om weer wat tijd voor jezelf te hebben en te werken aan je conditie en je figuur met de MamaFit cursus.

Gewone sporten houden vaak geen rekening met je zwakke bekkenbodem en buikspieren. In de cursus wordt hier veel aandacht aan besteed, waardoor je overbelasting voorkomt. Na de cursus is het makkelijker om met de al opgekrikte conditie en meegekregen tips en adviezen je leven als (op)nieuwe moeder en/of je oude sport weer op te pakken.

mamafit

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit 10 actieve lessen, waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Bukken en tillen van je baby
  • Een juiste houding
  • Training bekkenbodem spieren
  • Verbeteren van de conditie
  • Verbeteren van spierkracht in zijn algemeen

Waar en wanneer

De cursus MamaFit wordt bij voldoende deelname gegeven door Emma van Zadelhoff-Rijnders in onze praktijk in het Kulturhus te Ruurlo.

Kosten

MamaFit, 10 lessen: 130 euro. De cursus MamaFit wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Intake

Om verantwoord te kunnen trainen na de bevalling is het nodig dat je een vragenlijst invult. Deze krijg je toegestuurd na je aanmelding voor de cursus.

Aanmelden

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de cursus MamaFit, neem dan contact op met Emma Zadelhoff-Rijnders.

Neem contact met ons op