Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap, je optimaal voorbereiden op je bevalling en zo goed mogelijk herstellen na je bevalling? Dan is de cursus ZwangerFit iets voor jou! Een moderne cursus, die je de gelegenheid geeft om tijdens je zwangerschap op een verantwoorde manier actief te blijven.

Vaak is de sport die je deed voor of in het begin van je zwangerschap, zoals bijvoorbeeld hardlopen, hockey of aerobic, te zwaar voor je lichaam. Door de cursus ZwangerFit kun je toch iets aan je conditie en lichaam blijven doen. Je blijft in beweging en daarmee verklein je de kans op zwangerschapskwaaltjes en je voelt je fitter. Hierdoor ben je lichamelijk beter voorbereid op de bevalling en herstel je sneller!

Je kunt starten met de ZwangerFit cursus van de 16e tot de 24e week van je zwangerschap. Wil je zeker zijn van een plek, meld je dan ruim voor deze periode aan. Tijdens de cursus blijf je door bewegen en oefenen op muziek onder begeleiding van een fysiotherapeut sporten op een aangepast niveau tot aan het einde van je zwangerschap. Of je nu helemaal niet, een beetje of veel sport; iedereen kan meedoen!

ZwangerFit
Gewichten

Inhoud cursus

Naast actieve lessen wordt er ook theorie gegeven (coaching). De theorielessen geven een goede voorbereiding op de bevalling. Tijdens deze lessen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap
  • Uitleg en oefenen bekken en bekkenbodem
  • Uitleg over start van de bevalling (ontsluitingsfase)
  • Uitleg over de persfase
  • Ademhalingstechnieken en houdingen voor het opvangen van weeën
  • De geboorte en het kraambed
  • Partnerles over de rol van de partner tijdens de bevalling

Erkend ZwangerFit docent

ZwangerFit is een cursus, die ontwikkeld is door fysiotherapeuten. Alleen erkende fysiotherapeuten mogen de titel NVFB ZwangerFit docent NVFB ZwangerFit docent voeren. Dit is jouw garantie voor kwaliteit: een veilig gevoel als het om zo iets kostbaars als je kindje gaat.

Intake

Om verantwoord te kunnen trainen tijdens je zwangerschap is het nodig dat je een vragenlijst invult. Deze krijg je toegestuurd na je aanmelding voor de cursus.

Waar en wanneer

De cursus ZwangerFit wordt gegeven door Emma van Zadelhoff-Rijnders in onze praktijk in het Kulturhus te Ruurlo. De cursus wordt gegeven op donderdagavond.

Kosten

ZwangerFit, totaal 10 sportlessen en een partneravond : 135 euro.

Het is mogelijk na beëindiging van de cursus, aansluitend extra lessen af te nemen tot een maximum van 5 sportlessen: 12 euro per les.

De ZwangerFit Cursus wordt in sommige gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed. Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar.

Neem contact met ons op