Van harte gefeliciteerd! Je bent in de overgang. Wat uitdagende levensfase, maar je kunt er beter wel in komen dan niet, toch? 😉
Goed dat je aan de slag wilt om op een gezonde manier zelf met zo min mogelijk klachten deze fase van je leven door te komen. Onze enthousiaste en deskundige Door-Fysio’s helpen je daar heel graag bij.

Overgangsverschijnselen

De gemiddelde Nederlandse vrouw is 46 jaar als ze de eerste overgangsverschijnselen opmerkt en 51 jaar als de menopauze intreedt met een spreiding tussen de 40 en de 60 jaar. De meest bekende overgangssymptomen zijn:
Opvliegers,
nachtelijk zweten en het slechte doorslapen.
Verandering in menstruatiepatroon,
toename in gewicht
Prikkelbaar zijn en last hebben van stemmingswisselingen,
problemen ervaren aangaande seksualiteit

door-coaching

Gezondheidsrisico’s

Door het wegvallen van de hormonale bescherming kan je ook in de postmenopauzale fase te maken krijgen met gezondheidsrisico’s, zoals een verhoogd risico op hart- en vaatproblemen, diabetes type 2, dementie en osteoporose.
Inactiviteit speelt een cruciale rol bij een verhoogd risico op deze ziekten. 
Voldoende bewegen is belangrijk voor een goede fysieke en mentale gezondheid.

Waarom in beweging komen?

Regelmatig bewegen en sporten tijdens de overgang kan veel voordelen hebben. Er wordt gesteld dat door matig intensief te sporten opvliegers en nachtzweten kunnen verminderen. De medische wetenschap is hier nog verdeeld over, maar sporten helpt wel bij het reguleren van de hormoonbalans en gewichtstoename. Eerdere deelnemers geven aan dat sporten met andere vrouwen een echte ‘boost’ geeft. De trainingen van Door zijn gericht op het optimaliseren van je kracht, je lenigheid, je conditie en je balans. Verstandig sporten met daarbij onderbouwde tips leveren altijd gezondheidsvoordelen op. Zowel op het fysieke, als op het mentale vlak.

 

door-fysieke-training

Wie wat hoe en waar?

DOOR is een initiatief van de Women’s Health Academy met als doel vrouwen in de overgang te helpen lekker aan de slag te blijven in hun privéleven en op het werk. Bij Door train je zes weken lang, een keer per week een uur, in een vaste groep op een vast tijdstip. Op je eigen niveau, met specifieke aandachtspunten die voor jou van belang zijn. Jouw Door-Fysio zorgt ervoor dat de sfeer tijdens de trainingen open en veilig is. Het is oke wie je bent en met welke doelstelling(en) jij er bent.

Het DOOR-programma wordt gegeven op dinsdagochtend bij Fysiotherapie van Zadelhoff onder leiding van Emma van Zadelhoff (fysiotherapeut bij fysiotherapie van Zadelhoff).
Het 6 weekse programma is voor alle vrouwen in en rondom de overgang.

Wat kun je verwachten:

6 weken coaching en informatie rondom al jouw vragen.
6 weken fysieke training in een groep gelijkgestemden. Er kan zowel binnen als buiten getraind worden. Dit wordt bepaald aan de hand van de weersomstandigheden.
Tijdens deze fysieke training komt elke week één van de onderwerpen extra aan bod.
Toegang tot een e-book waar je rondom 6 thema’s alles kan lezen wat belangrijk is om te weten rond de overgang.
De lessen en opdrachten binnen het Door-E-Book zijn gekoppeld aan de volgende thema’s:

  • Welkom in de overgang
  • Positieve effecten van training
  • Bekkenbodem en seksuologie
  • Stemming, stress en slaap
  • Voeding en suppletie
  • Werk en relaties

Na afloop van het programma kun je zelf verder aan de slag. Weet wel dat bij elk onderwerp jij zelf in de hand hebt en houdt wat je wel of niet wilt delen!

Wat je verder nog moet weten

Intake:
Om veilig en effectief te kunnen gaan trainen, vinden we het belangrijk om vooraf -aan de hand van een online in te vullen formulier een intake te doen. Binnen het Door-programma hechten we veel waarden om van te voren te weten waar we rekening mee gehouden kan worden.

Kosten:
Het volledige 6 weken programma kost €125 ,- en dit is dus inclusief het e-book en trainings elastiek.

Kwaliteit:

Alle Door-Fysio’s hebben een uitgebreide nascholing gevolgd en werken op licentiebasis. In de licentieovereenkomst is vastgelegd welke ‘rechten en plichten’ daarbij horen. Juist omdat het Door-programma alleen door fysiotherapeuten aangeboden wordt, is het geen enkel probleem als je last hebt van bijvoorbeeld je rug, je bekken, je bekkenbodem of andere ongemakken. Een Door-Fysio weet voor de volle 100% waar ze mee bezig is en heeft bovendien korte lijnen met artsen en andere (para-)medici in de buurt voor eventueel aanvullend advies.

door-woordmerk-licht

Aanmelding en startdata

Enthousiast geworden en zin om bij deze gezellige en  no-nonsense club aan te sluiten? Ben je tussen de 40 en 60 jaar en ervaar je moeite met bewegen of klachten naar aanleiding van de overgang? Dan is DOOR iets voor jou!
Val je binnen de doelgroep maar heb je geen problemen, ben je ook van harte welkom.

Aanmelden, meer informatie of vragen? Stuur een mail naar: info@fysiotherapieruurlo.nl
De eerstvolgende cursus start op: dinsdag 10-09-2024 van 09.30 tot 10.30

Door deel te nemen aan de trainingen van Door®- kulturhus-Ruurlo verklaar je akkoord te gaan met de algemene voorwaarde.