Met minimale inspanning een maximaal resultaat. Zo kunt u de werking van de FlexChair omschrijven. Het  is een nieuwe en zeer effectieve manier om van uw rugpijn af te komen.

Met de Flexchair RTB (Romp Balans Trainer) kunnen de kleine (intrinsieke) spieren van de wervelkolom die zorgen voor coördinatie en stabiliteit optimaal worden getraind, waarbij houdings- en bewegingsgevoel/coördinatie in de wervelkolom wordt verbeterd. Dit wordt ook wel core stability genoemd.

Met de Par-test (Persoonlijke Actieve Rugtest) maakt de fysiotherapeut een bewegingsanalyse van uw onderrug en het bekken op spierniveau. Via de sensor op de Flexchair wordt uw test en training inzichtelijk gemaakt op een beeldscherm. Zo laat de fysiotherapeut u haarfijn zien waar het mis gaat en waar het beter kan. Hier uit volgend, krijgt u een persoonlijk en op maat gemaakte training.

Voor wie?: De training op de Flexchair is bijzonder effectief  bij mensen met lagerug klachten maar ook bij sporters is aangetoond dat door het trainen op de Flexchair prestaties verbeteren en blessures afnemen. Vooral in de ruitersport heeft de Flexhair haar meerwaarde de afgelopen jaren bewezen.

Flexchair rugtraining

Flexchair ruitertraining: De invloed van de zit van de ruiter op de rug, activiteit en gangen van een paard is erg groot. Aandacht en optimaliseren van je zit en houding te paard is dus van essentieel belang, voor de gezondheid van je paard. Op de flexchair train je als ruiter zowel de mobiliteit, stabiliteit als de coördinatie van je bekken en lage rug. Hierdoor ben je beter in balans en creëer je een betere onafhankelijke zit. Kortom je word je bewuster van je houding en bent, samen met je paard, beter in harmonie.  Flexchair training is er voor iedereen. Het maakt niet uit of je op recreatief niveau rijdt of wedstrijd gericht.

De, bij het Veldon-netwerk aangesloten, fysiotherapeut volgt de wetenschap op de voet. Trainingen worden gegeven door sportfysiotherapeut en ruiter; Emma van Zadelhoff-Rijnders.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Flexchair-RBT van Veldon.

Neem contact met ons op