Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van de hand. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten die zich helemaal hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en onderarm. De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandelen. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Daarbij hoort ook het aanmeten en het vervaardigen van braces en spalken tot zijn werkveld.

handtherapie
handtherapie

Het streven bij therapie is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren. Onze handen zijn een belangrijk en specialistisch instrument. We gebruiken ze op het werk, thuis en in onze vrije tijd! Belangrijk dus dat, na een blessure of operatie aan deze specialistische ledematen, ook een specialistische behandeling volgt om zodoende weer optimaal te kunnen gaan functioneren.

Binnen onze praktijk is Freddy Nauta de specialist op dit gebied. Hij heeft, voor het mogen voeren van de specialisten titel, de erkende opleiding “Handtherapie” gevold en zijn diploma behaald bij het Nederlands Paramedisch Instituut.

Neem contact met ons op