foto-mariska

In 1996 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute en in 2016 als psychosomatisch fysiotherapeute. In mijn loopbaan heb ik ervaring opgedaan met zeer uiteenlopende klachtenbeelden. Voorbeelden hiervan: Rug- en nekklachten, herstel na orthopedische operaties, klachten ten gevolge van een beroerte of van Parkinson, het behandelen van mensen met een verstandelijk beperking, burnoutklachten, hyperventilatieklachten chronische pijn, steeds terugkerende klachten of lichamelijke klachten waarbij angst, stress of depressiviteit een rol spelen.

Scholingen die belangrijk zijn geweest voor mijn ontwikkeling in mijn vak zijn onder andere Manuele Therapie Marsman (orthopedie), Neuro Developmental Treatment (centraal neurologisch) en de masteropleiding psychosomatische fysiotherapie.

Levenskwaliteit is voor mij persoonlijk heel belangrijk, maar straalt ook overal in mijn vak door. In de eerste plaats wil je als fysiotherapeut lichamelijke klachten bij mensen wegnemen. Daarbij krijgt de kwaliteit van bewegen bij mij veel aandacht. Om allerlei redenen zie je vaak dat mensen anders gaan bewegen, dan ze oorspronkelijk deden. Door een natuurlijke manier van bewegen zoveel mogelijk te herstellen, worden klachten minder of verdwijnen ze. Bij complexere klachten lukt dit helaas niet altijd. Mensen meer levenskwaliteit laten ervaren, door ze meer grip op hun klachten te laten krijgen, is bijna altijd wel mogelijk. Onderwerpen die daarbij vaak aan bod komen zijn, het krijgen van inzicht in de klachten, het leren voelen van (lichamelijke) grenzen en het leren om hier op een helpende manier mee om te gaan.

Mijn interesse voor complexe klachten, zowel bij een lichamelijke, als bij een emotionele (psychosomatische) achtergrond zie ik als een grote kracht in mijn vak. Hierdoor kan ik voor een grote groep mensen wat betekenen.

Het geeft me veel voldoening om samen met de cliënt, binnen de persoonlijke mogelijkheden op zoek te gaan naar een optimale behandeling en omgang met de klachten en veelal positief te mogen bijdragen aan zijn/ haar levenskwaliteit.   

Neem contact met ons op