Lobke beernink

Sinds 2002 ben ik met veel plezier werkzaam als fysiotherapeut in Ruurlo. We zijn een persoonlijke en professionele praktijk met een breed aanbod van therapieën en een vast team fijne collega’s.

In de afgelopen 20 jaar heb ik ondervonden dat het behandelen van cliënten heel vaak een individuele, specifieke benadering vergt. Ook al lijken klachten op elkaar, geen enkele klacht is hetzelfde en vraagt daarom ook een verschillende benaderingswijze. Inzicht geven in het ontstaan van klachten en in de werking van het menselijk lichaam op bewegingsniveau is daarbij erg belangrijk. Daarnaast zet ik vaak oefentherapie en fitness in om klachten te verhelpen en in de toekomst ook te voorkomen.

Naast algemeen fysiotherapeut heb ik me in 2015 gespecialiseerd en de opleiding oedeemtherapie afgerond. Omdat de cliënten die ik hier voor behandel zich vaak in een oncologisch behandeltraject bevinden, heb ik meerdere nascholingen gevolgd in deze richting. Door het inzetten van deze kennis kan ik mensen in heel het traject begeleiden en adviseren ( al dan niet met oedeem): na een operatie, bestraling of chemo, maar ook al voordat de behandeling in het ziekenhuis begint. Ook hierbij vind ik het belangrijk om inzicht te geven in de belastbaarheid van het lichaam en te trainen voor een zo goed mogelijk herstel. Dit vanuit doelen die de cliënt belangrijk vindt en daar dus goed op afgestemd zijn. Vaak is het een intensief traject in een voor mensen heftige periode van hun leven. Dit maakt dat je als fysiotherapeut rekening moet houden met verschillende factoren maar ook een band opbouwt met iemand. En juist dit laatste is wat ons beroep verrijkt en onze praktijk typeert. Een persoonlijke aanpak met een persoonlijk behandeltraject!

Neem contact met ons op